znati

Inicijalni pregled

Inicijalni pregled  je  neizostavan dio svakog manualnog ili terapijskog tretmana koji se provede u našem centru.

Pregled fizioterapeuta uključuje detaljnu analizu i procjenu Vašeg općeg  stanja te sve potrebne ortopedske, reumatološke, neurološke kliničke testove. Na osnovu povijesti problema ili bolesti i Vašeg subjektivnog  osjećaja napraviti ćemo objektivan pregled i procjenu problema. Također ćemo napraviti procjenu posture i povezati sa načinom života i sportskim aktivnostima.

 

Utvrditi ćemo sva odstupanja u ramenom i zdjeličnom obruču, lopaticama te donjim i gornjim ekstremitetima. Utvrditi ćemo odstupanja u stopalima te pozicije koljena i kukova i odstupanja u krivinama kralježnice (skolioza, kifoza, lordoza) te rotacije trupa. Utvrditi ćemo moguće uzroke Vaših bolova, problema i razloge odstupanja Vašeg tijela od normale.

Također, ukoliko sa sobom ponesete dijagnostičke nalaze i slike sa prijašnjih pretraga napraviti ćemo analizu stanja te na taj način utvrditi točan uzrok problema koji Vas muči i preporučiti Vam optimalnu, individualiziranu terapiju i dati Vam preporuku životnih aktivnosti kojima bi mogli prevenirati ili otkloniti Vaš problem.

 

Tijek pregleda

Pregled započinje razgovorom s klijentom iz kojeg saznajemo anamnezu (način života, životne navike, obiteljski naslijeđene bolesti, vrstu posla, prijašnje traume, operacije i sl.) Utvrđujemo ili saznajemo uzroke boli zbog kojih je došao. Bilježimo sve upozoravajuće čimbenika zbog kojih se ne bi provodila neka vrsta terapije. Procjena općeg stanja klijenta vidljivim, vanjskim mjernim ortopedskim, reumatološkim , neurološkim, kliničkim testovima i procjena unutrašnjeg stanja putem donešenih nalaza i dijagnostičkih slika iz kojih saznajemo gdje je točan uzrok problema. Upisom u listu pregleda i terapijskih tretmana radimo mjerenja opsega pokreta, gibljivosti kralježnice, snage mišića, pronalazimo uzroke i vrstu boli, određujemo terapije i ostale potrebne procedure. Po potrebi se odmah na prvom pregledu radi neki od manualnih ili terapijskih tretmana kako bi klijenta momentalno oslobodili boli.

 

Mjerenja radimo na početku, tijekom i nakon terapijskog ciklusa kako bi imali detaljan prikaz stanja tijekom cijelog terapijskog ciklusa.

 

Ljubaznošću i prijateljskim pristupom, a isto tako i stečenim znanjem i iskustvom pružamo našim klijentima povjerenje i sigurnost u ono što radimo, te tako iskazanim povjerenjem dodajemo još jedan dio zadovoljih klijenata na našu listu! Budite i Vi jedan od njih!

video