Postoperativna rehabilitacija

Najznačajni dio rehabilitacije nakon operativnog zahvata bilo kojeg segmenta u lokomotornom sustavu. Dio terpije koji je kompleksan, individualan ovisi o samome operacijskom zahvatu te fazi oporavka u kojoj se pacijent nalazi.

U našoj praksi veliku pažnju posvećujemo pacijentu, te njegovom cilju u određenoj fazi oporavka te svaku terapiju njemu prilagodjavamo. U samom procesu rehabilitacije koristimo standardne tehnike fizikalne procedure uz koje koristimo i tehnologiju najnapredniju za oporavak te što kvalitetniju rehabilitaciju.

Od naprednijih tehnologija koristimo zamar, tecar, susmus laser jakog intenziteta, normatec. 

Kako bi rehabilitacija bila potpuna tu se nalazi i dvorana gdje svakom pacijentu pristupamo individualno.

Maksimalno lagani pokreti ovisno o fazi oporavka do potpune pokretljivosti.

Procijena svakog pacijenta mijerenje pokretljivosti te na osnovu procijene formira se i tijek vježbi, te način na koji doći do što boljeg rezultata.

Velika pozornost na fukcionalnost te vraćanja mišićne aktivnosti te koristimo sve oblike mišićne stimualacije kako bi ga jačali. Naravno za što brže vračanje u svakodnevnicu te lakšu gibljivost tu su i vježbe stabilnosti i balansa te propriocepcije. Kako smo od početak orijentirani na individualnu

Rehabilitaciju tako i formiramo kompletan tijek terapija ovisno o pacijentu u smislu ako je sportaš ili osoba poslije operacije

Degenerativne problematike. Cilj rehabilitacije je da se u što kraćem roku ovisno opet o kompleksnosti operacije vrati u svakodnevni život ili trening.

Zakažite termin