Zaštita osobnih podataka na web stranici bezboli.hr

 

Izjava o privatnosti

Uvod

Osobni podatak. 

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na identificiranu osobu, odnosno osobu koja se može izravno ili neizravno identificirati (npr. ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa elektroničke pošte i sl.).

Svrha prikupljanja. 

Osobne podatke prikupljamo u svrhu poboljšanja kvalitete sadržaja, funkcionalnosti i usluga na bezboli.hr kako bismo mogli udovoljiti vašim interesima i potrebama, kako bismo vas informirali o postojećim i novim sadržajima, funkcionalnostima i uslugama bezboli.hr koji bi vama mogli biti od interesa, te kako bismo vas upoznali s našim proizvodima i uslugama, kao i s onima naših povezanih partnera.

Podaci koje obrađujemo. 

Pristup web stranici bezboli.hr je slobodan i ne traži se registracija. Davanje vaših osobnih podataka je dobrovoljno. Ne obrađujemo više osobnih podataka no što je doista potrebno za vaše sudjelovanje u nekoj aktivnosti na našim stranicama. Vrste podataka koje prikupljamo navedene su u svakom obrascu te je potrebna vaša izričita privola za prikupljanje istih.

Davanje osobnih podataka je isključivo vaša odluka. Ako ne pružite tražene obavezne informacije za određenu aktivnost ( proslava dječjeg rođendana) koja ih zahtijeva, neće vam biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. 

Ti podaci mogu uključivati sljedeće:

– ime i prezime,

– adresa elektroničke pošte,

– ime i dob djeteta,

– telefonski broj.

Prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka

Bez Boli Privatna praksa fizikalne terapije Zlatko Kercel poštuje vašu privatnost te obrađuje vaše osobne podatke pošteno i zakonito.

Vaša privola. Vaše osobne podatke obrađujemo i koristimo samo na temelju vaše privole – slobodno danog i izričitog očitovanja da osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima korištenjem web stranice obrađujemo u svrhu određenu ovim Pravilima zaštite privatnosti. Vašu privolu zatražit ćemo prilikom popunjavanja odgovarajućeg obrasca dostupnog na web stranicama bezboli.hr. Bez privole osobni podaci smiju se prikupljati i dalje obrađivati u slučajevima određenima zakonom.

Obrada osobnih podataka. Prikupljene osobne podatke spremamo u elektroničkom ili fizičkom obliku te u svrhu zaštite primjenjujemo odgovarajuće tehničke, organizacijske i kadrovske mjere zaštite osobnih podataka i procedure kako bismo spriječili da se osobnim podacima koji nisu dostupni ostalim korisnicima ne bi neovlašteno pristupalo te da bi osigurali da se koriste u skladu sa svrhom obrade.

Poruke u elektroničkom obliku. Kada nam šaljete elektroničku poštu (e-mail) s vašim osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati, bez obzira na to radi li se o elektroničkoj pošti s pitanjem ili komentarom ili to činite putem obrasca koji se nalazi na web stranicama bezboli.hr, a koji nam dostavljate elektroničkom poštom, mi te podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva. 

 

Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka?  

Korisnik unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju usluga po izboru kupca na Internet stranici bezboli.hr, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje usluga po narudžbi Kupca. 

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama (newsletter) unosom svojih podataka na Internet stranici bezboli.hr daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku korištenjem funkcije odjave sa newletter liste te će na taj način trenutno ukloniti osobni podaci. Osim toga u opciji izmjene podataka Korisnik može u svakom trenutku mijenjati svoje osobne podatke.

 

Vaš pristup osobnim podacima

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni  Bez Boli Privatna praksa fizikalne terapije Zlatko Kercel pohranjuje osobne podatke Korisnika usluga najkasnije do 7 dana nakon izvršene usluge. Ukoliko se odlučite za otkazivanje usluge Vaši podatci se odmah brišu iz naše baze.

Vaš pristup podacima. Ovlašteni ste u svako doba zatražiti obavijest o tome koje vaše osobne podatke imamo u našoj bazi  korisnika, kao i zatražiti da sve ili neke osobne podatke izmijenimo ili izbrišemo. Pravo na  uvid, dostavu ili izmjenu vaših podataka možete zatražiti u svakom trenutku putem emaila : info@bezboli.hr

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)  

Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Korisnik to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka  info@bezboli.hr i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. 

 

Pravo na prigovor  

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka info@bezboli.hr Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka. 

Podaci drugih osoba

Ovisno o sadržaju i funkcionalnosti koju koristite, možemo od vas zatražiti određene osobne podatke o drugoj osobi kako bi se ta funkcionalnost mogla ostvariti (npr. ime i dob djeteta u svrhu izrade natpisa na torti). Te osobne podatke obrađujemo  u onoj mjeri koja je potrebna da ostvarimo funkcionalnost koju koristite.tj.kod našeg partnera slastičarnica Slatki snovi osobno naručujemo željenu tortu bez da mu na bilo koji način dajemo do znanja za koga je namjenjena.

Dostavljanje osobnih podataka drugim primateljima

Vaše osobne podatke ne dostavljamo drugim primateljima osim ako nas vi za to ne ovlastite. 

Pravila zaštite privatnosti drugih web stranica/trećih osoba/trećih strana

Na stranicama bezboli.hr pronaći ćete linkove na druge web stranice ili portale. Pravila zaštite privatnosti na tim portalima mogu biti drugačija od Pravila zaštite privatnosti na bezboli.hr. Također, na stranicama bezboli.hr možete pronaći različite nagradne igre i promocije proizvoda ili usluga koje provode naši partneri, odnosno poduzetnici oglašivači. Takve treće osobe mogu za svoje potrebe od vas tražiti određene osobne podatke. U tom slučaju, kada svoje osobne podatke šaljete neposredno tim trećim osobama ili na stranice drugih portala, ne primjenjuju se Uvjeti korištenja web stranice bezboli.hr niti naša Pravila zaštite privatnosti.

Na našoj stranici možemo vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s Pravilima zaštite privatnosti koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži, odnosno od strane trećih osoba.

Statistika poslužitelja

Naš poslužitelj globalne mreže koristi statistički program. Ti su programi standardno obilježje svih web poslužitelja i nisu karakteristični samo za web stranicu bezboli.hr. Takvi statistički programi omogućuju nam utvrđivanje onih podataka koji najviše ili najmanje zanimaju naše korisnike. Takav program je potrebno uvesti radi učinkovitosti strukture naše web stranice te mjerenja posjećenosti stranica bezboli.hr.

Sigurnost podataka

Radi sigurnosti podataka na web stranici bezboli.hr, te kako bismo osigurali da sadržaji, funkcionalnosti i usluge bezboli.hr budu pristupačni svim korisnicima, ovaj računalni sustav koristi programe koji prati posjete na mreži te prepoznaje neovlaštene pokušaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzročiti štetu na neki drugi način. Neovlašteni pokušaji otpreme ili izmjene podataka na web stranici bezboli.hr strogo su zabranjeni.

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i Bez Boli Privatne prakse fizikalne terapije Zlatko Kercel odvija sigurnim protokolom.  Zaštitu podataka Bez Boli Privatna praksa fizikalne terapije Zlatko Kercel uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Bez Boli Privatna praksa fizikalne terapije Zlatko Kercel provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice Bez Boli Privatne prakse fizikalne terapije Zlatko Kercel te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. 

Izmjena Izjave o privatnosti  

 

Ovu Izjavu o privatnosti, Bez Boli Privatna praksa fizikalne terapije Zlatko Kercel može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na bezboli.hr Internet stranici. Zato Bez Boli Privatna praksa fizikalne terapije Zlatko Kercel poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se Kupac ili Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu bezboli.hr    Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici bezboli.hr    Nastavak uporabe Internetske stranice bezboli.hr od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti. 

 

 

Kolačići – Cookies

Pridržavamo pravo koristiti kolačiće na web stranici bezboli.hr. 

Što su kolačići? Kolačići predstavljaju skup podataka koji služe kao vaš anonimni individualni identifikator, na način da ga pojedina stranica web stranice bezboli.hr koju posjećujete šalje vašem pregledniku. 

Svrha kolačića. Kada pristupite pojedinoj stranici bezboli.hr, šaljemo vam kolačiće koji se pohranjuju na vašem računalu i služe za bilježenje informacija o vašim prethodnim posjetama (npr. koliko puta ste pristupili stranicama bezboli.hr). To znači da ćemo prilikom svakog sljedećeg pristupa na bezboli.hr potražiti vaš kolačić kako bismo pročitali u njemu zapisane podatke. Kolačić ne sadrži vaše osobne podatke, nego omogućuje brže i učinkovitije aktiviranje informacija, podataka i postavki koje ste već prethodno priopćili prilikom pristupa i korištenja bezboli.hr. Našim kolačićima na vašem računalu ne može pristupiti neka internetska stranica koja nije dio web stranice bezboli.hr. 

bezboli.hr koristi kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda kompanije te proizvoda i usluga koje poslužuje treća osoba, agencija za oglašavanje. Prikazivanje oglasa koje vam dostavlja bezboli.hr ili agencija za oglašavanje omogućuje se putem kolačića koje bezboli.hr odnosno treća strana može postaviti u vaš web preglednik kako bi zabilježili vaše ponašanje i omogućili prepoznavanje, ali ne i osobnu identifikaciju korisnika.

bezboli.hr prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužnih informacija o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica i pri tom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html .

Kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo te efikasno planirali buduće marketinške kampanje i objavu sadržaja primjereno vašim interesima, koristimo alat Google Analytics Demographics and Interest Reporting kojim se prikupljaju podaci o spolu, dobi i interesima korisnika.

Zabrana kolačića. Ovlašteni ste zabraniti primanje kolačića s web stranice bezboli.hr tako da u izborniku Alati/Opcije (Tools/Options) u svom pregledniku izaberete tu mogućnost ili odaberete opciju “Zabrani” kolačiće

Službenik za zaštitu osobnih podataka

Zlatko Kercel

+385 98 1804 – 006

info@bezboli.hr